В истинско шоу се превърна очакваният като рутинен домакински мач за Реал Мадрид срещу Алмерия. Деветкратният еврошампион спечели с 4:2, въпреки че падаше с 1:2 до 73-ата минута.

Рекордната покупка на домакините Кристиано Роналдо бе главното действащо лица на терена, след като пропусна дузпа, която сам бе изработил и бе изгонен, а между тези си две прояви португалецът успя да вкара и последния гол за Реал, след като бе асистирал за първия.

Серхио Рамос даде преднина на белия балет в 31-ата минута, когато с глава засече центриране на Роналдо отдясно. Алмерия изравни в 58-ата, когато Алберт Крусат подаде на Фернандо Сориано, който успя да прати кълбото зад Икер Касияс.

Само четири минути гостите, чийто треньор е легендарния нападател на Реал Уго Санчес, поведоха на Сантяго Бернабеу с гол на Калу Уче, който се разписа след изпълнение на ъглов удар.

Кралския клуб изравни на 2:2 в 73-ата. Сантяго Акасиете направи ужасяваща грешка и за Гонсало Игуаин не бе трудно да запише името си сред голмайсторите.

В 82-ата минута Кристиано Роналдо бе спънат за дузпа и сам се нае с изпълнението, но вратарят Диего Алвес изби. Тогава се намеси Карим Бензема, който незабелязано от съдията бе влязъл в наказателното поле още преди Роналдо да бие и довкара топката.

След още две минути Игуаин отлично намери Роналдо и той оформи крайното 4:2, преди да бъде изгонен в 89-ата минута, когато получи втори жълт картон за нарушение срещу Хуанма Ортис.

Реал остава на второ място в класирането на Ла Лига и вече е на две точки от лидера Барселона, който гостува на Депортиво Ла Коруня.