Роберто Карлош остави Реал Мадрид на върха в испанската Примера Дивисион, след като се разписа в последната минута на мача и спаси отбора си от резил. „Белият балет” се наложи с 3:2 като гост на Рекреативо в среща от 35-ия кръг на първенството.

 

Успехът на "кралския" клуб изглеждаше сигурен през първите 45 минути, които преминаха под категоричното превъзходство на гостите. Само девет минути след началото Робиньо откри головата сметка на „кралете”, след като се разписа след перфектен пас на Бекъм. До края на първата част футболистите на Фабио Капело пропуснаха много възможности да увеличат резултата.

 

Девет минути след почивката Рууд ван Нистелрой удвои за Реал, като реализира дузпа. Двубоят стана изключително напрегнат и оспорван през последните 20 минути. Само за 12 минути домакините успяха да изравнят и застрашиха лидерската позиция „белия балет” в Примера. В 74-та минута Мукос бе точен от бялата точка за състава на Марселино Гарсия. 11-метровият наказателен удар бе отсъден за нарушение на Гаго срещу влезлият като резерва Уче. След като изработи дузпа, нападателят вкара за 2:2 в 66-та минута. Роберто Карлош спаси своя тим, като върна преднината в последната минута от срещата.

 

След успеха си „кралският” клуб остана лидер в подреждането с актив от 69 точки. Второто място заема Севиля с 67 точки, а Барселона е на трета позиция с 66. каталунският тим играе в момента с Атлетико Мадрид.