Реал Мадрид постигна много драматична победа с 3:2 в столичното дерби срещу Атлетико Мадрид на стадион „Висенте Калдерон” от десетия кръг на Примера дивисион.

Мачът започна отлично за гостите, които поведоха още в 5-та минута, след като Клебер загуби една топка, Кака я овладя и с много хубав удар отдалеч я прати в горния десен ъгъл на вратата на Серхио Асенхо.

„Белия балет” удвои своята преднина в 24-та минута, когато Бензема изведе в добра позиция Марсело, който се озова сам срещу Асенхо и отблизо го разстреля.

Симао намери с хубав пас Форлан в 31-та минута, но ударът на уругваеца излезе в аут. Само две минути по-късно Бензема стреля опасно, но ударът му бе избит в корнер от Асенхо.

В последните секунди на първото полувреме Симао без изведен сам срещу Касияс и португалецът стреля, но испанският национален вратар показа невероятен рефлекс и спаси.

Реал Мадрид стигна до трети гол в срещата в 64-та минута, когато Игуайн открадна топката от Переа, след което излезе сам срещу Асенхо и не срещна никакви проблеми при преодоляването му.

Само минута по-късно Реал Мадрид остана с човек по-малко на терена, след като Серхио Рамос фаулира откъсващия се сам срещу Касияс Серхио Агуеро и бе изгонен с директен червен картон от съдията Клос Гомес.

В същото време старши треньорът на Реал Мадрид Мануел Пелегрини бе уцелен в лицето с камък хвърлен от феновете на домакините и се наложи да бъде прегледен от лекаря на отбора.

В 78-та минута при контраатака за Атлетико Мадрид Уйфалуши изведе в отлична позиция Диего Форлан, който намали пасива на „дюшекчиите”, след като прати топката в долния десен ъгъл на безпомощния Касияс.

Две минути по-късно в 80-та Клебер открадна една топка в центъра на терена, след което подаде на Агуеро, който се измъкна от опеката на Пепе и излезе сам срещу Касияс и с техничен удар го преодоля за 2:3.

Атлетико търсеше изравнителното попадение до края на срещата и в 85-та минута Уйфалуши пусна хубав пас към Симао, който бе оставен непокрит в наказателното поле на Реал сам срещу Касияс, но ударът му от въздуха се оказа твърде неточен.

В даденото от съдията продължение Агуеро остана очи в очи срещу Касияс, но ударът на аржентинеца бе отразен по невероятен начин от вратаря на Реал Мадрид.

Така Реал Мадрид продължава д преследва лидера в Примера дивисион Барселона, като „белия балет” се намира на втора позиция с 25 точки и е само с една пасив от каталунците. Атлетико Мадрид е само със 7 точки и е в опасна близост до зоната на изпадащите, където може да попадне след останалите мачове от кръга.