Реал Мадрид запази дистанцията от Барселона на пет точки пасив, след като постигна рутинна победа с 3:0 срещу Еспаньол в мач от 21-я кръг на Примера дивисион.

Домакините поведоха още в 5-та минута, когато Гранеро центрира от корнер в наказателното поле на Еспаньол, където Серхио Рамос засече топката с глава и я прати в долния десен ъгъл на вратата на Карлос Камени.

Натискът на домакините продължи и те удвоиха своята преднина в 29-та минута, когато Гранеро отново центрира в наказателното поле на Еспаньол, където Раул засече топката с глава, но Камени успя да избие, след което топката попадна в Кака, който при добавката не сбърка за 2:0.

Футболистите на Реал Мадрид се успокоиха и продължиха да контролират ситуацията на терена.

Домакините можеха да стигнат до трети гол в 59-та минута, когато Бензема подаде към Кака, който стреля, но топката срещна гредата.

Все пак Реал Мадрид стигна до трети гол в мача в 90-та минута, когато Игуайн направи за смях Виктор Руис, а след това нямаше никакви проблеми да прати топката във вратата на Камени за крайното 3:0.

След тази победа Реал Мадрид продължава да бъде на второ място с 50 точки, а Еспаньол е на четиринадесета позиция с 23 точки.