Ройстън Дренте ще бъде поредното ново попълнение на Реал Мадрид през летния трансферен прозорец, съобщава „Ас”. Трансферът на холандският нападател е въпрос на часове и ще бъде представен до края на седмицата като играч на „белия клуб”.

Снощи ръководството на Реал е стигнало до категорично решение, че ще се бори за подписа на младока и ще настоява пред холандския арбитражен съд договорът му с Фейенорд да бъде разтрогнат.

Очаква се планът да се задейства най-късно до 48 часа, тъй като привличането на Дренте е определено като приоритетно от босовете на испанските шампиони.

Още през юли самият футболист даде съгласието си да премине в Реал Мадрид, затова от вчера от офисите на „кралския клуб” летят факсове и телефонни обаждания до Холандия и до агента на Дренте, Фиги Ленс, както и до Фейенорд.

Сделката поначало бе провалена заради неразбирателство по трансферната сума, като Фейенорд искаше 18 милиона, а Реал даваше само 13 на момента. Все пак „белите” бяха съгласни да платят исканите 18 милиона, но в срок от три години, оферта, отхвърлена от тима от Ротердам.