Въпреки че се застоя доста на пейката в Манчестър Юнайтед и не разкри потенциала си, колумбийският нападател Радамел Фалкао все още предизвиква интереса на водещите клубове. Очаква се през лятото той да премине в Реал Мадрид. 

Новината е на вестник "Сънди Експрес", който се позовава на свои източници. Според тях, бъдещето на тарана на "Олд Трафорд" е предрешено и той няма да получи оферта да продължи престоя си там. 

Това отваря сериозно вратата за "белите", които са подготвили оферта от 44 млн. евро към клуба, който държи правата му - Монако. "Монегаските" искат поне 60 млн. евро за 29-годишната си звезда, но са склонни и да намалят от претенциите си. 

Президентът на Реал Флорентино Перес вече е започнал преговори с агента на колумбиеца Жорже Мендеш. Очаква се още в началото на лятото да бъде обявена сделката между двете страни. 

Фалкао беше пред преминаване в Реал още докато играеше за градския му съперник Атлетико. Тогава обаче феновете не позволиха подобно нещо да се случи и нападателят замина за Монако, а впоследствие отиде и в Манчестър Юнайтед, но така и не показа качествата си.