Най-прясната трансферна цел на Реал Мадрид е левият бек на Валенсия Хосе Луис Гая, пише испанският ежедневник „Марка“. Според изданието 19-годишният младок е хванал окото на клубните скаути и след края на сезона ще има преговори между „лос бланкос“ и „лос че“.

Медията подчертава, че интересът към бранителя датира от доста време, като за първи път той е бил наблюдаван на живо през септември. Въпросът е, че чак след двубоя между Валенсия и Реал на „Местая“ президентът на мадридчани Флорентино Перес е дал благословията си за подобен трансфер.

Гая има договор с „прилепите“ до лятото на 2018 година, като в него има освобожадваща клауза за 18 милиона евро. Нейният срок обаче е изтекъл, което означава, че Реал може да купи футболиста и за по-ниска сума. Цялата ситуация напомня силно за 2005 година, когато също само на 19 години Серхио Рамос беше закупен от Севиля.

Другият факт, който впечатлил силно съгледвачите на „белия балет“, е решимостта на футболиста. Като юноша Гая ежедневно е преминавал 200-те километра разстояние между Валенсия и родния му град Аликанте, за да осъществи мечтата си и да заиграе професионален футбол.