Защитникът Фелипе Монтейро почти сигурно от следващия сезон ще стане футболист на Реал Мадрид. Бразилецът вече е постигнал устна договорка с испанския гранд за преминаването си на „Сантиаго Бернабеу“, съобщава „AS“. Агентът на играча се е разбрал за личните условия на 27-годишния защитник. Реал Мадрид предстои да постигне споразумение с Порто по сделката за Монтейро.

Бразилският бранител ще трябва да замени Пепе в състава на Зинедин Зидан.

От Реал Мадрид са влезли в контакт с агента на Монтейро – Джулиано Бертолучи през миналия месец. Според информацията, Бертолучи е постигнал устна договора с представителите на „белия балет“ относно условията на защитника.

Сега Реал Мадрид остава да сключи сделка с Порто за трансфера на бразилския футболист. Между двата клуба има отлични отношения и не се очаква да има проблеми по преминаването на Монтейро на „Сантиаго Бернабеу“.

Фелипе Монтейро има договор с Порто до 30 юни 2021 година, а освобождаващата клауза, която е записана в него е на стойност 50 милиона евро.

Реал се огледа в бразилски защитник за заместник на Пепе

Очакванията обаче са Реал Мадрид да привлече защитника за сума от порядъка на 25-30 милиона евро.

Фелипе Монтейро може да се превърне в четвъртия футболист на Порто, който ще заиграе в Реал Мадрид. Преди него това сториха Секретарио (през 1996 година), Пепе (2007) и Данилио (2015).