Реал Мадрид претърпя втора загуба от Майорка в рамките на две седмици и отпадна позорно от турнира за Купата на Краля. Този път „белият балет” се издъни насред „Сантяго Бернабеу”, като допусна да бъде победен с минималното 1:0 от своя съперник с срещата-реванш от 1/8-финалите в турнира за Купата на Краля.

Първият двубой завърши при резултат 2:1 в полза на Майорка, като тогава и сега старши треньорът Бернд Шустер заложи на голяма част от звездите на отбора.

Така след отпадането на тима, стана ясно, че футболистите няма да получат обещаната им от ръководството рекордна премия, тъй като загубиха шансове да направят требъл – титлата в Испания, Купата и Шампионската лига. Това обаче не е най-лошата новина за кралския клуб, защото по време на мача не успя да отбележи нито едно попадение срещу Майорка.

Единственият гол в мача бе дело на Ариел Ибагаса, който реализира в 83-та минута, като и без него резилът на Реал Мадрид щеше да е пълен, тъй като бе загубил първия двубой. Въпреки че класата на Реал Мадрид личеше през по-голямата част от времето, възпитаниците на Бернд Шустер, така и не успяха да пробият защитата на добре комплектования си съперник, както и техния вратар Моя.

В крайна сметка шампионът на Испания отпадна на 1/8-финалите от турнира, докато Майорка продължава напред в надпреварата, където е и вечният съперник на „белия балет” – Барселона, който се класира след успех над Севиля.