Реал Мадрид и Челси може да влязат изненадващо в преговори през лятото за размяна на играчи. Според таблоидите в Англия, двата клуба ще преговарят за сделка с прехвърлянето на Тибо Куртоа на "Сантяго Бернабеу" и Рафаел Варан на "Стамфорд Бридж". 

Първоизточник на тази информация е "Дейли Стар", но тя беше потвърдена от още два таблоида на Острова. Според тях, наставникът на "белите" Карло Анчелоти отчаяно иска да се подсили с белгиеца през лятото. 

Причината за това е, че възможността да бъде купен Давид де Хеа от Манчестър Юнайтед, който беше първата му цел, няма как да се осъществи. "Червените дяволи" искат умопомрачителни пари за стража си. 

Мадридчани пък планират раздяла с ветерана Икер Касияс, който през този сезон е доста колеблив. Затова Куртоа им се вижда като страхотен вариант за конкуренция с Кейлор Навас. Още повече, че мениджърът на лондончани Жозе Моуриньо вече на няколко пъти опита да купи Варан от Реал, но все не успяваше. Сега ще има този шанс. 

Португалецът разполага с двама великолепни играчи на вратарския пост и трябва да се раздели с един от тях през лятото. Мнозина очакваха това да е ветеранът Петер Чех, но нищо чудно той да получи още един шанс да си върне титулярното място при лондончани, ако стане сделка за Куртоа с Реал.