Реал Мадрид направи грешна стъпка и завърши наравно 1:1 при визитата си на Мурсия в среща от 13-ия кръг на Примера Дивисион.

Началото не предвещаваше, че Кралския клуб ще загуби точки при визитата си на новака, след като Робиньо откри резултата с глава още в деветата минута след добра комбинация започната от Гаго и Гути.

Домакините от Мурсия обаче показаха добра игра и успяха да изравнят резултата в четвъртата минута на второто полувреме, когато Де Лукас бе изпуснат от Гути в наказателното поле при изпълнение на ъглов удар от Пеня и с глава простреля Касияс.

Подалият за гола на Реал Гути отново бе главно действащо лице седем минути преди края, тъй като изрита Сесар Арсо, след като бе фаулиран от Ричи и получи директен червен картон, оставяйки съотборниците си с човек по-малко за финалния щурм.

След равенството на Нуева Кондомина Реал може да сдаде първото място в класирането на преследвача Виляреал, ако утре жълтите подводници успеят да победят у дома новака Алмерия. На две точки след Белия балет е и Барселона, но двата клуба са с равен брой мачове.