Реал Мадрид победи новака Алмерия с 3:1 в мач от третия кръг на Примера дивисион, игран на „Сантяго Бернабеу”.

Резултатът откри бившият играч на Барселона Хавиер Савиола в 36-тата минута. След удар на Рууд ван Нистелрой извън наказателното поле, топката попадна в Савиола, който от близо разстреля вратаря на гостите Кобено.

В 63-тата минута Алберт Крусат получи директен червен картон за груб фаул в краката на голмайстора Савиола.

„Белият балет” се възползва от численото си предимство и само 5 минути по-късно холандският национал Уесли Снайдер вкара след чудесно изпълнение от пряк свободен удар. По подобен начин новата звезда на Реал вкара и в двубоя на „лалетата” срещу България.

В 72-рата минута изненадващо нигериецът Калу Уче върна интригата в срещата след самостоятелен пробив в наказателното поле на домакините.

3 минути преди края на срещата комбинация между резервите Гаго и Игуаун оформи крайния резултата в срещата. Гаго изведе своя сънародник сам срещу вратаря на гостите, а Игуаин вкара с красив прехвърлящ удар.

Преди изиграването на другите срещи от кръга, Реал продължава да е на първо място с три победи от три мача и голова разлика 10:2.

Алмерия пък е на временната 8-ма позиция с 3 точки.

В другата среща, играна по същото време Валенсия се наложи драматично с 2:1 срещу Валядолид. Коме откри за бившия отбор на Владимир Манчев още в 10-тата минута.

В 23-тата голмайсторът на Валенсия Фернандо Мориентес обаче възстанови статуквото.

Едва в последната минута на срещата Давид Силва донесе победата на „прилепите”, които са на 2-ро място със 6 точки преди изиграването на останалите срещи.