Реал Мадрид записа важна победа като гост на Депортиво Ла Коруня с 3:1 и отново се доближи на пет точки от лидера Барселона, който по-рано също спечели три точки срещу Спортиг Хихон.

Двубоят на стадион „Риасор” обаче ще се запомни не толкова с резултата, а може би с факта, че това бе първа победа на „белия балет” на този стадион от далечната 1992 година. Точни за успеха на гостите от Мадрид бяха Естебан Гранеро и Карим Бензема, който се разписа на два пъти. За домакините вкара Рики от дузпа в последните минути.

Резултатът бе открит от Гранеро още в 13-ата минута на срещата. Халфът на „белите, които в този мач използваха резервните си черни екипи, се възползва от колективна грешка в отбраната на Депортиво и с глава откри. Пет минути преди края на първите 45 минути Бензема се разписа и направи резултата 2:0 след чудесна комбинация с Гути, който му подаде с пета в малкото наказателно поле. През първите 45 минути два 100% пропуска направи още и Раул, като само късметът спаси вратаря Арансубия.

През второто полувреме гостите от Мадрид продължиха да владеят инициативата, а бразилецът Кака пропусна отличен шанс да покачи. Футболистите на Ла Коруня обаче стигнаха до намаляване на резултата в 86-ата минута, когато Рики бе съборен в наказателното поле от Серхио Рамос. Самият потърпевш застана зад топката и не сгреши, въпреки че вратарят Икер Касияс докосна топката.

Третият гол за Реал Падна в последната минута на срещата. След добра атака отдясно, топката попадна в Арбелоа, който намери непокрития Бензема, а французинът с точен удар от около десет метра по диагонала сложи точка на спора.