Реал Мадрид изпълнява всички желания на новия старши треньор на тима Жозе Моуриньо. След като португалският наставник обяви, че иска още един защитник, той веднага бе привлечен. Рикардо Карвальо е поредното ново попълнение за „кралския клуб”, като официално трансферът му бе обявен късно снощи.

32-годишният Карвальо бе един от стълбовете в отбраната на Челси през последните сезони, но двата клуба бързо се разбраха за цената му, и португалският футболист също с удоволствие преминава в Мадрид, за да играе за Моуриньо. Реал без проблеми се съгласи да заплати осем милиона евро за услугите на опитния бранител.

Договорът на Карвальо с Реал е за две години, плюс опция за още една. Той е петото ново попълнение на „белите”, след Анхел Ди Мария, Каналес, Педро Леон и Кедира. Привличането на Карвальо почти сигурно означава, че Реал се отказва от Майкон, Тиаго и Давид Луиш.

Карвальо и Моуриньо вече са работили заедно в Порто, където спечелиха Купата на УЕФА и Шампионската лига, съответно през 2003 и 2004 година. След това отново заедно бяха в Челси, когато Специалният води лондонския клуб, и триумфираха с три титли на Англия. Карвальо игра шест сезона за Челси.