Реал Мадрид не оценява подобаващо защитника на Интер Дъглас Майкон, обяви агентът на футболиста Антонио Калиендо. Испанският гранд обяви, че бразилецът е една от най-важните има цели през трансферното лято, но досега не предлага достатъчно, за да си осигури услугите му. Според някои източници, Интер е готов за продажба, на цена от 28 милиона евро, но голямата заплата на Майкон е основна пречка за финализиране на трансфера. Твърди се, че бекът иска по 7 милиона евро на година, което е шокирало преговарящите от страна на Реал Мадрид.

Антонио Калиендо заяви, че май и двата отбора не знаят какво искат. „Футболистът е на пазара, но ние не сме наясно с желанието на Интер. Сделката с Реал Мадрид не е ясна. Надявам се до края на деня, да имаме повече детайли,” каза той. „Ясно е, че никой отбор не иска да плаща повече от необходимото за заплата, но мисля, че Реал подценява стойността на играча.”

„В Мадрид има и футболисти, които взимат заплати от 12 милиона на година. Майкон бе сериозна инвестиция за Интер, затова те имат право да искат също висока цена. Но наистина ме изненадва отношението на Реал Мадрид. Те подценяват значението, което играч, шампион, като Майкон, може да има в техния отбор. Все пак, Реал си остава неговият първи избор, макар да има интерес от Манчестър Сити. Ще се опитаме да намерим решение на проблема,” обясни подробно Калиендо.