Шампионът на Испания Реал Мадрид е на път да последва българския първенец Левски, като създаде нова длъжност в отбора и назначи психолог, който да помага на угрижените милионери в бяло.

От януари футболистите на Реал Мадрид ще могат да се ползват с услугите на Кери Спакман, който помага и на младата звезда от Формула 1 Люис Хамилтън. Основната задача на Спакман ще бъде да подкрепя именно по-младите играчи на „кралския клуб”, които все още се учат как са се справят с напрежението и славата.

Освен психолог, в Реал Мадрид обмислят и назначението на треньор по физическа подготовка от Италия, като най-вероятно това ще бъде Валтер ди Салво. Италианецът се ползва с изключителна репутация на новатор.

„АС” разкри, че Реал вече води преговори със Спакман и той е изявил интерес да работи в клуба. Отговорът на специалиста се очаква през следващите седмици, за да може той да заеме поста си през новата година.

Относно Ди Салво, неговото назначаване се смята за необходимо заради многото физически проблеми, споходили тима напоследък – със Снайдер, Гаго, Игуайн, Робиньо, Марсело, Пепе, Робен, Дренте…все млади състезатели, нуждаещи се от допълнителни грижи, както за физическото, така и за психичното им здраве.

Левски отдавна разкри ползите от психолог в отбора, като в тима от няколко години работи д-р Татяна Янчева.