Реал Мадрид ще се опита да привлече крилото на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо и халфа на Милан Кака през лятото, обяви официално президентът на „белия балет” Рамон Калдерон.

„Ние наистина харесваме Роналдо, но той принадлежи на Манчестър Юнайтед и те първо трябва да решат дали ще го продават,” каза Калдерон в интервю за телевизия Антена 3.

„Ако те се решат на такава стъпка, ние ще сме първи на опашката, въпреки че няма да платим 80 милиона евро за него. Не мисля, че някой играч изобщо, дори някой като Кристиано Роналдо, струва толкова пари.”

„Но ние определено сме заинтересовани, ако Манчестър Юн реши да го продава.”

Роналдо в момента води разговори за нов договор с Юнайтед, но испанските медии твърдят, че Реал се надява той да отхвърли предложението на „червените дяволи” и да ги предизвика да го продадат.

Калдерон обяви още, че ще поднови опитите си да привлече бразилският полузащитник Кака от Милан, нещо, което той самият обеща по време на миналогодишната президентска кампания.

„Кака е играч на Милан и аз вече говорих толкова много за него миналата година, че по-добре сега да запазя мълчание и да го видим в действителност в нашия отбор.”

„Бих искал много да видя и Кака, и Кристиано Роналдо да играят за Реал Мадрид през следващия сезон, но няма да е лесно. Всеки голям клуб има подобна цел, а Реал Мадрид е голям клуб.”

Калдерон разкри още, че Реал има интерес към защитника на Борусия Дортмунд Кристоф Метцелдер, който се очаква да напусне немския тим след края на сезона.

„Все още няма сделка, но нашият спортно-технически щаб харесва Кристоф Метцелдер, а неговият договор изтича на лято. Ако той реши да се присъедини към нас, то ще подпише тригодишен договор.”

Калдерон намекна още, че старши треньорът Фабио Капело няма да остане в тима след края на настоящия сезон, въпреки че има още две години от контракта си.

„Фабио Капело е треньор на Реал Мадрид и има договор с клуба. В края на сезона ще дадем оценка за работата му,” каза Калдерон.

„Може и да не иска да остане в отбора, но затова ще трябва да попитате него. Ще видим какво ще се случи в края на годината.”

Калдерон отрече каквито и да било контакти с евентуални заместници на Капело.

„Не сме говорили и няма да говорим с никого, докато ситуацията не се промени,” заяви той. ”Разбира се, че харесвам Бернд Шустер, Рафа Бенитес и Жозе Моуриньо. Харесвам всички големи треньори.”