Ръководството на Реал Мадрид обмисля да наложи сериозно наказание на Пепе по вътрешния правилник на клуба.

Португалският защитник ще бъде разследван за неспазване на вътрешния правилник на клуба за изказването, което направи по адрес на Жозе Моуриньо след мача с Валядолид.

Бранителят на Реал Мадрид Пепе не се съгласи с треньора си Жозе Моуриньо, като защити капитана на „балета“ Икер Касияс.

Преди дни Специалния обясни, че съжалява, че по-рано не е довел Диего Лопес на „Сантиаго Бернабеу“, а португалският защитник определи като „неуместни“ тези изказвания на наставника си и допълни, че Сан Икер трябва да бъде уважаван.

„Трябва да изпитваме респект към Касияс. Изявленията на треньора не бяха уместни. Икер е играч, който е част от клуба от толкова време, той е институция – в този клуб и в Испания. Той трябва да знае, че всичките му съотборници са с него“, категоричен бе Пепе. „Икер е важен за нас играч, никой не трябва да подценява постигнатото от другия. Трябва да го уважаваме, защото той е дал много на клуба. Икер е символ, той е капитан на клуба“, завърши португалецът.

„Пред отбора предстои да играе финал за Купата на страната и не е времето да се занимаваме с декларации и вътрешни воини между играчите и треньорът“, коментираха от управата на Реал Мадрид.

Според информациите 31-годишният защитник ще бъде глобен със сериозна част от месечната си заплата, а освен това е много вероятно да бъде продаден през летния трансферен прозорец.