Старши треньорът на Реал Мадрид Бернд Шустер се озова в изключително неприятна ситуация преди дербито срещу Атлетико. Немският специалист със сигурност няма да може да попълни групата от 18 играчи, позволени за срещите от шампионата в Испания.

Ако Пепе се възстанови от травмата си до уикенда, то групата на Шустер ще бъде със 17 футболисти.

Седем „бели” играчи няма да могат да се появят дори като резерви на „Висенте Калдерон”, а и Пепе е под сериозна въпросителна. Освен Мамаду Диара, който е в Гана за старта на Купата на Африканските нации, за Реал няма да играят още Габриел Хайнце, Хавиер Савиола, Кристоф Метцелдер, Ариен Робен, Роберто Солдадо и Хавиер Балбоа.

Хайнце има разкъсване на мускулни влакна, а Савиола се контузи при загубата от Майорка снощи, при това доста тежко. Метцелдер продължава да тренира само във фитнеса, също както и Робен, който страда от мускулно претоварване. Солдадо е с травма, подобна на тази на Хайнце, а Балбоа лекува усукани връзки на дясното коляно. Само Пепе, който се възстановява от контузия в ахилеса на десния крак, има шанс да е на линия за дербито.

Така на Бернд Шустер ще му се наложи да впише в групата и тримата налични вратари на отбора, ако иска да попълни позволената квота.