Президентът на Реал Мадрид Рамон Калдерон готви нова офанзива по привличането на Кака в испанската столица. Трансферът на бразилския полузащитник бе сред предизборните обещания на боса на „кралския клуб” и той е решен рано или късно да го спази.

Мадридският спортен всекидневник „АС” разкри, че Реал води преговори с Милан от месец февруари насам, а спортният директор Предраг Миятович вчера се е прибрал именно от северния италиански град.

Самият Кака намекна за евентуално преминаване в Мадрид, като заяви:”Не искам да влизам в противоречие с Милан, но ако се стигне до споразумение с Реал, ще отида там с удоволствие.”

В офисите на „Сантяго Бернабеу” вече се стяга и нова супер-програма, която е изградена около голмайстора на Шампионската лига.

Цената на Кака не е проблем за Реал Мадрид, тъй като „белият балет” наскоро продаде прескъпо телевизионните си права и сега спокойно може да си позволи да даде 60 милиона евро за бразилеца.

В сделката може да бъде включен и Емерсон, за когото старши треньорът на Милан Карло Анчелоти открито призна, че би искал в състава си. „Търся играч като Емерсон,” заяви без притеснение наставникът на „росонерите”. Той бе заинтересован и от Робиньо, но Реал категорично смята да разчита още на неговите услуги.