Президентът на испанския шампион Реал Мадрид Рамон Калдерон подкрепи идеята за създаването на нова организация, която да замени настоящия съюз на европейските футболни грандове Г-14.

„Преди години имаше големи различия в мненията на УЕФА и водещите отбори в Европа. Поради тази причина клубовете създадоха организацията Г-14, която да защитава техните интереси”, обясни Калдерон.

„След идването на новия президент на футболната централа Мишел Платини, отношенията започнаха да се подобряват. Реал има доверие в настоящите ръководители на УЕФА и вярва, че ще бъдат намерени най-добрите решения за настоящите проблеми на европейския футбол.”

„Ако това благоприятно развитие продължи, не мисля, че съществуването на Г-14 ще бъде нужно. В същото време ще бъдем много щастливи да създадем истинска европейска асоциация на клубовете. Тя ще бъде независима, но ще е близка до УЕФА”, каза още босът на Реал.

Преди три седмици същото мнение изрази и изпълнителният директор на Челси Питър Кениън, който първи лансира идеята за създаването на алтернативна на Г-14 организация, като се очаква в скоро време двата клуба да заработят заедно в тази насока.