По-малко от месец дели Дейвид Бекъм с напускането на Реал Мадрид и отпътуването за Лос Анжелис, затова най-близките му приятели в „кралския клуб” решили да му организират символично изпращане, за което разкрива вестник „АС”.

Малкото празненство се състояло в заведението „Асадор Дел Молино” в четвъртък вечерта, преди тимът да се отправи на лагер преди решителния двубой с Рекреативо. Мястото било специално подбрано, тъй като неговият собственик, починал през януари тази година, е бил близък приятел на Бекъм и той е пожелал да почетат паметта му.

На събирането присъствали Роберто Карлош, Мичел Салгадо и Сисиньо, както и тенисистът Фернандо Вердаско и много други приятели на англичанина.

Дейвид получил специална торта с надпис „You' ll never walk alone” („Никога няма да си сам”), а след като духнал свещичките, той си пожелал: „Искам титлата, преди да си тръгна оттук. Трофеят трябва да е в Мадрид и съм сигурен, че така ще стане, ние ще го спечелим.”

Английският полузащитник споделил, че не иска да напуска Испания, без да е спечелил титла и смята, че отличието може да отмие неприятните преживявания през годините.

Бекъм получил и специално инкрустиран поднос с послание: „Надяваме се никога да не забравиш хубавите моменти в Мадрид. Колкото и далеч да си, знай, че тук е твоят дом. Помни храната, виното, лошото и доброто, но най-вече помни своите приятели. Remember that (Помни това).”

Според очевидци, Бекъм се развълнувал дълбоко от посланието, но останал щастлив от изпращането и отново си пожелал титлата на сбогуване.