Милан победи Реал Мадрид с 3:2 насред „Сантяго Бернабеу” и се върна в голямата игра. „Росонерите” бяха изпаднали в мини криза, но само за няколко дни взеха важни победи и вече са на гребена на вълната. Препълнените трибуни на стадиона в испанската столица и милионите зрители пред телевизионните екрани станаха свидетели на всичко, което може да се види във футбола – красиви голове, изненади, обрати, грешки и дори размяна на шамари. Грандовете на европейския футбол доказаха защо са такива вече години наред – защото могат и знаят как да забавляват феновете на играта.

Въпреки изпуснатите три точки, Реал Мадрид запазва лидерската си позиция в група С с шест точки, толкова има и Милан, а след победата на Олимпик Марсилия с 1:0 като гост на Цюрих, другите два състава са с по три точки.

Реал Мадрид трябваше да докаже в голям мач, че наистина тоновете мастило, изписани за липсата на контузения Кристиано Роналдо, са изхабени на вятъра. И в действителност „кралете” започнаха двубоя в отлично темпо, като категорично превъзхождаха Милан във всички фази през първото полувреме. То обаче съвсем спокойно можеше да си приключи при нулево реми, ако не бе невероятната глупост, сътворена от вратаря Дида. В 19-та минута бразилският страж не успя да отрази добре удар отдалеч, и подари топката на Раул, а опитният нападател без проблем намери мрежата. За Раул това бе и 66-ти гол в евротурнирите, с което изравни рекорда на Герд Мюлер. Първата част приключи с неоползотворено надмощие на „белите”, но след почивката задачата на Реал стана по-тежка.

Младият наставник на Милан Леонардо извади губещият се в атака Филипо Индзаги точно след час игра, и само 120 секунди по-късно вече имаше резултат. Андреа Пирло със страхотен далечен изстрел препарира Икер Касияс и изравни в 62-та минута. Още четири минути по-късно и „росонерите” вече бяха пълни господари на „Бернабеу”, след като Касияс върна жеста на Дида и сам направи груба грешка. Испанският национал излезе извън границите на наказателното си поле, за да изчисти една топка, но бе изпреварен от Пато, а защитниците край него също се оказаха безпомощни да спрат бразилеца. Така само за няколко минути Милан от губещата страна премина точно на обратния бряг.

Естествено, Реал реагира като ужилен, Мануел Пелегрини пусна в игра Ройстън Дренте, и той му се отблагодари подобаващо. Раул центрира от корнер към Дренте, който чакаше пред наказателното поле, и с далечен шут заблуди Дида и прати топката под плонжа му за 2:2 в 76-та минута.

Последваха невероятни завършващи минути на това невероятно дерби, преминали не и без намесата на рефера Франк Де Блеекере. Той отмени гол на Тиаго Силва, заради доста спорно нарушение, след като бе надскочена бялата защита, и топката бе влетяла във вратата. Четири-пет минути преди изтичането на редовните 90, най-големите имена във футбола се замесиха в грозни сцени, разменяйки си шамари в пеналта на Реал.

Спречкването стартира именно след отменения гол, когато Роналдиньо си позволи да посегне на капитана на домакините Раул. Последният бе в центъра на събитията, и малко по-късно бе на път да отнесе шамар и от Алесандро Неста, след като сам опита да налети на италианския бранител. В крайна сметка Де Блеекере вдигна по един жълт картон на Раул и Неста, и остави главния виновник Роналдиньо без последствия.

Абсолютно заслужено, сред обърканата отбрана на Реал Мадрид, Милан се докопа до трите точки в последната минута от редовното време. Кларънс Зеедорф видя забравения от Марсело Алешандре Пато и с прехвърлящ пас го намери непокрит и бразилецът от десетина метра нахлу и стреля мощно във вратата на Икер Касияс, за финалното 2:3.

В другия мач от група С, бившият футболист на Реал Мадрид Габриел Хайнце реализира единствения гол за Олимпик Марсилия, за успеха като гост на Цюрих.