Бившият финалист в турнира за Купата на УЕФА Алавес, който в момента е в трета дивизия, се падна срещу Барселона на 1/16-финалите за Купата на Испания. Това реши жребият, който беше изтеглен днес.

Отборът от северния баски град Витория стигна до финала с фамозно представяне в турнира на УЕФА през сезон 2000/2001, а на финала отстъпи с 4:5 на Ливърпул. Иначе редовното време на финала завърши при равенство, а англичаните спечелиха заради правилото за златния гол. Друг отбор от трета лига- или Сегунда Б дивисион- тимът на Алктояно, ще играе с Реал (Мадрид).

Първите срещи в този кръг ще се играят на 31-и октомври, а срещите-реванш- на 24-и ноември. През миналата година най-успешните испански клубове Реал (Мадрид) и Барселона се срещнаха на четвъртфинал, като каталунците спечелиха с общ резултат 4:3.

Валенсия ще играе с отбора на Лагостера от каталунската област, а Атлетико (Мадрид) с баските от Реал Хаен. Два са по-интересните мачове от този етап, които противопоставят елитни отбори. Еспаньол играе със Севиля, а Спортинг (Хихон) срещу Осасуна. Финалната среща на турнира ще се играе на 18-и май.