Полузащитникът на Реал Мадрид Мамаду Диара в последно време не попада в групата на отбора, въпреки че преди това се смяташе за сигурен титуляр. Причината за отсъствието на Диара е възпитателна цел, заради закъснението му след Купата на Африканските нации, което хвърли в смут треньорския щаб на „кралете”. Недоволството на Реал се изрази и в сериозната глоба, наложена на играча от Мали – 300000 евро. Санкцията е точно една месечна заплата и Диара има 10 дни да даде разумно обяснение за действията си, или да плати сумата.

С наказанието обаче не се свършва дотук, тъй като старши треньорът Бернд Шустер също иска младокът да се поучи от грешките си. Немският специалист вече не разчита на него, освен в краен случай, когато няма други здрави играчи, както е през тази седмица.

Шустер е особено ядосан, тъй като помоли изрично Диара да се завърне веднага след края на турнира в Африка, защото нямаше достатъчно играчи. Халфът обаче пренебрегна молбата на наставника си и сега трябва да понесе наказанието си.

Мамаду Диара има още три години от договора си с Реал Мадрид, но ако нещата продължават в същия дух, той може да напусне испанската столица още това лято. Оферти към малиеца не липсват, като за подписа му ще се борят повечето европейски грандове.