Отборът на Реал Мадрид се наложи с 4:1 при гостуването си на Еспаньол в мача от 37-я кръг на Ла Лига. „Белите“ спечелиха трите точки, но загубиха шансове за титлата в Примера кръг преди края, след като лидерът Барселона не допусна грешна стъпка при гостуването си на Атлетико Мадрид и победи с 1:0. Така „белите“ останаха на втората позиция с 89 точки, а каталунците са недостижими преди финалния двубой в испанския шампионат с 93 пункта.

Еспаньол пък остана 9-и с 49 точки.

Точни за успеха на Реал бяха Кристиано Роналдо, който направи хеттрик, а Марсело добави още едно попадение. Почетният гол за „лос перикитос“ бе дело на Кристиан Стуани и дойде след неразчетена изява на Кейлор Навас.

От ложата срещата проследи наставникът на Реал Карло Анчелоти, който, както е известно е наказан, заради неприемливото си поведение в срещата с Валенсия /2:2/.

Първото полувреме премина доста предпазливо. Реал опита да упражни натиск, като владееше инициативата в значителна степен. Единственото по сериозно положение пред „балета“ се разкри в 13-ата минута. Даниел Карвахал комбинира с Роналдо, който стреля с глава, но топката излезе в аут.

Интересните положения сезаредиха през втората част. „Белите“ удариха греда, дело на Хамес Родригес, Каарим Бензема опита добавка, но без успех. Така се стигна до 59-ата минута, когато Кристиано Роналдо изведе Кралския клуб напред. След прекрасен пас на Карим Бензема на ляво пред наказателното поле, португалецът се разписа с премерен удар за 1:0.

В 70-ата минута Еспаньол бе близо до отбелязване на гол, но Кейлор Навас се намеси вещо и спаси.

Резултатът бе изравнен в 73-ата минута. Кристиан Стуани се превърна в герой за „лос перикитос“, а попадението стана факт по много любопитен начин. Стуани отне топката от Кейлор Навас, който се суетеше да я вкара в игра, последва лек хаос в наказателното поле на Реал, комбинация между Серхио Гарсия и Кристиан Стуани, като последният се разписа за 1:1.

„Кралете“ обаче не се примириха с паритета и в 79-ата минута след отличен пробив от ляво на Кристиано Роналдо и последвало подаване към Марсело, бразилецът направи 2:1. Не мина много време и възпитаниците на Карло Анчелоти вкараха и още едно попадение. Хавиер Ернандес бе изведе от дълбочина в 83-ата минута, спря добре в наказателното поле, върна към Роналдо, който порази вратата на Еспаньол – 3:1 и записа втори гол в сметката си в срещата.

В добавеното на мача време Роналдо вкара и още един гол и оформи хеттрика си и крайното 4:1.

Ето и още резултати от Примера: 

Атлетико Мадрид - Барселона 0:1

Кордоба - Райо Велекано 1:2

Депортиво Ла Коруня - Леванте 2:0

Елче - Атетик Билбао 2:3

Хетафе - Ейбар 1:1

Реал Сосиедад - Гранада 0:3

Севиля - Алмерия 2:1

Валенсия - Селта Виго 1:1

Виляреал - Малага 2:1