Двама футболни агенти и група футболисти на Райо Валекано и Полидепортиво Ехидо са разследвани за трафик на кокаин, съобщават испанските медии.

Според източници от агенцията за борба с наркотиците и организираната престъпност в Мадрид и Валенсия вчера са били заловени над 600 килограма кокаин, скрити в контейнери.

Крайната цел на голямото количество наркотик е била испанската столица. От полицията пък не изключват в следващите дни да има и нови заподозрени по случая. Самоличността на останалите лица, свързани със случая не се споменават.

Президентът на Ехидо - Габриел Идалго, отрече футболисти от неговия клуб да са свързани с трафик и продажба на наркотици. Според Идалго всичко, което се пише в испанските информационни сайтове за Полидепортиво Ехидо, е липса на респект от страна на журналистите.

Според други испански медии пък общият брой на заподозрените е 11. Един от тях е Карлос де ла Вега, футболист на втородизионния Райо Валекано.

Антонио Акоста, който е бивш играч на Атлетико Мадрид и Еркулес, е бил разпитан от полицията във връзка със случая. Все още не се съобщава дали Акоста е в групата на заподозрените футболисти.