Капитанът на Реал Мадрид Раул Гонсалес заяви, че победата с 2:0 в мадридското дерби с Атлетико е била напълно заслужена. „Кралският клуб” бе подложен на сериозен натиск от страна на домакините, но устоя на напрежението и се поздрави с успеха.

„Отборът доказа, че във важните моменти е силен и спечели,” заяви Раул пред официалния сайт на Реал. „Ние просто сме победители. Половината от моя гол е заслуга на Робиньо, тъй като той се пребори за топката и ми подаде.”

„Знаехме, че Атлетико ще започнат силно мача, но този гол ни позволи да диктуваме развоя на срещата,” продължи опитният нападател. „Те имаха шанс да изравнят, но точно когато ни бяха притиснали, Рууд вкара второто попадение. През второто полувреме те нямаха много възможности, а ние можехме да отбележим още.”

Стражът на Реал Икер Касияс отново бе с основна заслуга за победата, като спаси всички изстрели към вратата си.

„Много се радваме за Икер, той вече шест мача не е допускал гол,” коментира Раул. „Но първенството все още не е завършило. Просто спечелихме две поредни гостувания. Нашият стил ни прави много трудни съперници. Спечелихме точки на някои важни места, както и завързани срещи у дома. Но трябва да продължаваме да работим.”

„Такива мачове са красиви, специални и важни. Всеки иска да се представи добре. Аз съм играл в много дербита, но не винаги съм вкарвал голове, а има и такива, в които съм играл зле. Тази победа е важна за целия ни отбор, защото ни дава увереност. Искаме да продължим, като се представяме добре и у дома, особено срещу силните противници,” завърши Раул.