Капитанът на Реал Мадрид Раул Гонсалес засипа с похвали героят за Барселона от дербито между двата тима Лионел Меси. Аржентинското дете-чудо вкара хеттрик и донесе равенството 3:3 за каталунския тим.

„Искам да поздравя Меси, защото не е никак лесно да вкараш три гола в „Ел Класико”. Постижението му е страхотно. Той е фантастичен футболист и демонстрира своите качества неведнъж,” заяви Раул. „Изцяло на него се дължи фактът, че не спечелихме мач, който заслужавахме.”

Раул добави:”Ние очевидно доминирахме, особено през второто полувреме. Барса се държеше на косъм, но ние така и не успяхме да ги довършим. Представянето ни обаче показва, че все още имаме шанс да спечелим титлата.”

Съотборникът на Раул, Рууд Ван Нистелрой, който се разписа на два пъти, коментира:”Беше невероятно. През второто полувреме на терена бе само Реал Мадрид. Владеехме топката и създавахме положения. Само ние играехме за победата, и я заслужавахме. Първенството? Ако играем така добре и в остатъка от сезона, тогава всичко може да се случи.”