Нападателят на Реал Мадрид Раул Гонсалес поиска от клуба да вземе решение за бъдещето му. Голмайсторът на „белия балет” постави ултиматум пред ръководството – или да му покаже, че е желан в отбора, или да го остави да си върви.

През последния месец името на Раул се свързва най-вече с това на Ливърпул.

Испанският национал изрази желание да остане в Реал, където прекара цялата си кариера, но медиите в страната смятат, че напускането му е неизбежно.

В 13-я си сезон с бялата фланелка, Раул почти винаги е титуляр и под ръководството на Фабио Капело. Той често е принуждаван да изпълнява по-задна роля в халфовата линия, което доведе до спекулации, че вече не се чувства щастлив в Реал.

Публикациите, свързващи Раул с Ливърпул накараха футболиста да наруши мълчанието си и да изкаже своето мнение. Така той изрази и ултиматума си към ръководството.

„Искам само да знам кое от двете неща ще се случи,” каза Раул относно опциите – напускане или оставане. „Те могат да ми кажат – искаме да останеш, или – пускаме те да си ходиш.”

„Но до момента никой не ми е казал нищо.”

„Аз съм спокоен. Имам още три години от договора си и не знам откъде тръгнаха всички истории. Моят план и моят договор са в една посока – оставам в Реал Мадрид.”

„Не разбирам тези слухове. Мисля, че са тръгнали от някой, който има интерес от мой трансфер, от това да ме види да си тръгна оттук. Но нямам проблеми, защото от клуба не са ми казвали нищо.”

Раул изрази подкрепа и към президента на Реал М Рамон Калдерон. Според нападателя, новият шеф се нуждае от малко повече време, за да промени нещата.

Въпреки очертаващия се четвърти пореден сезон без трофей, „седмицата” на Реал заяви: „Концентрирани сме върху спортно-техническата част от играта и всичко, което искаме е стабилност,” каза Раул.

„От няколко месеца насам всичко започна да се изяснява, защото знаем, че имаме президент за следващите три години. Хората трябва да се оставят да работят. Трудно е да се оправят нещата, случили се през последните години, само за 12 месеца,” завърши Раул и призова за повече спокойствие.