Капитанът на Реал Мадрид Раул Гонсалес е убеден, че всички критици на отбора ще замлъкнат, след като неговият тим спечели в събота вечер решителното гостуване на Сарагоса. Испанският нападател знае, че няма място за грешки на „Ла Ромареда”.

Раул заяви, че се надява отборът да продължава да демонстрира добрата си форма до края на шампионата и да спечели титлата.

„Ние сме в изгодна позиция и можем да станем шампиони,” обясни голмайсторът на „белия балет”. „Но трябва да спечелим и оставащите два мача, защото и Севиля, и Барселона ще го направят. Сега сме един силен, горд и сплотен тим. Осъзнахме вече, че така сме способни да правим големи неща.”

След като Реал Мадрид направи невероятен обрат в представянето си пред последните седмици, Раул отдаде част от почестите на старши треньора Фабио Капело, който върна „кралския клуб” на върха в таблицата.

„Той е един от хората, отговорни за нашето преобразяване,” продължи нападателят.

„Отначало не играехме добре, но атмосферата в клуба и във отбора постепенно се промениха през сезона.”

Раул коментира и трансферните слухове, циркулиращи в последните дни, като сподели, че според него не трябва да се правят твърде много смени в състава на Реал Мадрид.

„Не вярвам в революциите и мисля, че ядрото на тазгодишния отбор, ще е тук и догодина. Някои важни футболисти ще ни напуснат, като Роберто Карлуш. Той е един от най-добрите чуждестранни играчи, които някога са играли в този отбор и трябва да бъде носен на ръце от всички нас, когато си тръгне.”