На днешната дата се навършват 15 години от дебюта на Раул Гонсалес в Примера дивисион. Нападателят на Реал Мадрид изигра първия си двубой с мъжкия състав само на 17-годишна възраст, на 29 октомври 1994 година, и към настоящия момент вече е рекордьор по изиграни срещи. Следващият рекорд, който Раул гони – този за най-много попадения на Алфредо Ди Стефано.

15 години след началото, Раул все още е един от най-добрите в професията си, и отказва да сложи край на кариерата си. „Това е един хубав спомен за мен, 15 години от дебюта ми. Радвам се, но продължавам да гледам напред, към настоящето и бъдещето. Имам все още мечти и съм сигурен, че с този отбор пак ще стъпим на „Сибелес” (площадът, на който Реал празнува успехите си). Имаме добър отбор, с класа в него, и трябва да реагираме на несполуките. Трябва да работим още по-здраво,” сподели Раул пред „Марка”.

Той е роден победител, и принадлежи към една рядка порода хора. „Отдаден съм на Реал Мадрид така, както бях и в първия ден. Обичам футбола. Страдам, когато загубим мач, и се радвам на победите. Просто обичам да побеждавам, и искам да продължавам да побеждавам,” допълни Раул Гонсалес Бланко.