Капитанът на Реал Мадрид Раул Гонсалес приема много философски своята все по-често случваща се позиция на резерва в състава на „белите”. Голмайсторът на „кралския клуб” е наясно, че с възрастта все по-рядко ще получава титулярно място, но не се е отказал да се бори за него.

„Моята ситуация определено не е идеална. През последните 15 години съм играл на практика във всеки мач, а през последните три месеца вече не е така. Но рано или късно знаех, че това ще се случи. Трябва да приема ситуацията. Трябва да съм смирен и да приемам, че колегите ми също са в страхотна форма. Просто искам да им помагам. Все още се чувствам привилегирован и важен за клуба,” сподели Раул пред медиите на една от традиционните пресконференции на Реал. „Аз съм на разположение на треньора, когато се нуждае от мен и ще се старая да давам най-доброто от себе си. Гордея се с труда си. Знам, че в отбора има много други футболисти, които също искат да играят, и те също се отнасят перфектно към работата си.”

„Реал Мадрид е моето настояще. Искам да се фокусирам върху отбора и двете състезания, в които участваме. Ще имам достатъчно време след това да мисля за бъдещето си,” продължи „бялата” легенда. „Борим се здраво. Всички играят добре. Не можем да си позволим да правим грешки в последните месеци от надпреварата.”

„Барселона заслужава да е лидер. Те направиха по-силна серия в първата фаза на първенството, и затова имат пет точки преднина. Понякога обстоятелствата работят в полза на един отбор, и срещу друг в мачовете. Можем да си позволим по-малко грешки от тях, и да се надяваме, че това ще ни помогне в даден момент,” каза още Раул.

„Аз съм футболист на Реал Мадрид. Само националният селекционер може да реши дали ще играя на Световното първенство за Испания,” категоричен бе бившият национал по един от наболелите въпроси около европейския шампион.

Раул сподели мнението си и за някои свои съотборници: „Гути е гений, доказа го и на „Риасор”. Надявам се, че ще поддържа тази форма, защото можем само да се наслаждаваме на играта му. Той е много важен за Реал Мадрид. Кака се труди много, и вярвам, че той ще стане играча, който всички очакват да бъде, в решителните моменти от двубоя. Може би в момента не блести, но върши много полезна работа. Хората понякога не могат да оценят това.”

„Знаем, че не можем да си позволим да губим точки у дома, ако искаме да спечелим титлата. Трябва да сме безупречни и да загубим възможно най-малко точки като гости,” завърши с плана до края на сезона Раул Гонсалес.