Раул Гонсалес сподели, че срещата между Барселона и Реал Мадрид този уикенд ще бъде много оспорвана, като обърна специално внимание на звездите на каталунците Лео Меси и Самуел Ето’о.

„По принцип, ние трябва се считаме за фаворити в Ел Класико, тъй като водим в първенството с четири точки, но мисля, че мачът е абсолютно непредвидим”, каза нападателят на „белия балет”.

„Освен това, разбира се, домакинът на срещата се счита за фаворит, заради атмосферата, която създават привържениците му”, добави той.

„Ще играя все едно е последната ми среща. Миналата година заслужавахме да победим и мисля, че всички биха се съгласили с това. Има много напрежение около предстоящия сблъсък, но ние отиваме без притеснение, спокойни и психически готови за тази среща”, коментира още испанецът.

Въпреки че Меси ще изпусне Ел Класико заради контузия от последния мач на каталунците, Раул сподели, че е голям почитател на играта на аржентинския национал.

„Меси е превъзходен състезател, но не искам да го сравнявам с никого, тъй като е все още доста млад. Ще носи само радости на своя тим занапред. Той е способен да върши много различни неща и мога да кажа, че няма друг в света като него. Говорим си за един от най-добрите играчи на планетата и аз го поздравих миналата година, когато ни отбеляза хеттрик”, добави Гонсалес.

Ето’о е изключително важен състезател за Барса, някои неща, които бяха позабравени ще се върнат в играта им с неговата поява”, завърши той.