За разлика от наставника си Сантиаго Солари, който обяви, че Реал Мадрид все още ще се бори за титлата, въпреки 12-те точки изоставане от Барселона 12 кръга преди края, капитанът на тима Серхио Рамос беше далеч по-голям реалист. Той обяви след поражението с 0:1, че този трофей вече е химера. 

"Казваме сбогом на титлата. Съперникът ни направи голяма крачка към спечелването ѝ. Срамно е, че сме толкова назад от тях. Е, все пак ще продължим да се борим, защото нищо не се знае във футбола. Но поздравления за Барса за победата и за това, което им се случва."

"Ние играхме добре, но не успяхме да стигнем до резултата, който заслужавахме. Все пак футболът е игра на голове и ефикасността се измерва чрез тях. Е, ние нямахме ефективност, така че си заслужаваме поражението", заяви Рамос и коментира случая с Лео Меси в края на полувремето, когато останаха съмнения, че го е ударил нарочно през лицето и трябва да бъде изгонен. 

"Случаят с Меси? Какво да го коментирам. Просто единоборство и го ударих случайно, не е имало умисъл в действията ми. Той пое лошо удара и остана на земята. Това е част от играта", беше коментарът на защитника на Реал.