Футболистът на Реал Мадрид Серхио Рамос показа по недвусмислен начин, че не желае да навлиза в задълбочени спорове през медиите с бившия наставник на Кралския клуб и настоящ мениджър на Челси Жозе Моуриньо.

Както е известно, преди дни Рамос коментира отсъствието на играчите на „сините“ от Лондон Диего Коща и Сеск Фабрегас в последните мачове на Испания (европейската квалификация срещу Беларус и контролата срещу Германия), заявявайки, че футболистите трябва да имат същата лоялност към националния тим, както към клубния. В резултат на това Жозе Моуриьно отвърна, като обясни, че Рамос е фантастичен играч, но не магистър по медицина.

След мача с Малага (2:1) Рамос обаче отказа да продължава задочния спор, а на въпрос за Специалния, умишлено показа разсейване, заявявайки, че не желае да коментира боса на Селта Виго.

Уточняваме, че има голяма прилика между имената на португалския наставник и президента на Виго (Карлос Моуриньо) най-вече що се касае до произношението им (бел. ред. Има принципна разлика в изписването на имената на въпросните лица на испански Jose Mourinho /Жозе Моуриньо/ и Carlos Mouriño /Карлос Моуриньо/).

„Няма за какво да коментирам президента на Селта“, заяви лаконично Рамос на журналистически въпрос по темата.

„Нощта е историческа. Постигнахме рекорд. Поздравяваме Анчелоти и целия отбор“, каза още един от лидерите в „бяло“ и допълни: „Знаехме, че срещу Малага ще бъде трудно, но резултатът е справедлив и се прибираме доволни у дома“.