Старши треньорът на Севиля Хуанде Рамос заяви, че спечелената Купа на краля е „фантастичен завършек на един прекрасен сезон”, който според него е бил „победоносен”. Севиля победи Хетафе с 1:0 на финала и така написа нова страница в историята с три трофея за един сезон. Андалусци взеха още Купата на УЕФА и Суперкупата на Европа.

Въпреки протестите на наставника на Хетафе Бернд Шустер за дузпа в полза на неговия тим, Рамос подкрепи съдията и заяви, че той не е повлиян на крайния резултат.

„Хетафе бе достоен съперник. Но мачът не се реши от съдийските отсъждания,” коментира Рамос.

Относно самата среща, той сподели: „Севиля контролираше събитията на терена и заслужено победи. Това е черешката на тортата в един великолепен за нас сезон.”

Рамос благодари и на феновете на тима: „Нашите привърженици винаги придават колорит на мачовете ни. Много е приятно, че ги имаме и се вълнуваме, че можем да ги зарадваме.”

На въпрос дали нападателят Фредерик Кануте ще остане в Севиля, старши треньорът каза: „Надявам се това да не е последният мач на Кануте при нас. Той ни увери, че е спокоен за бъдещето си и мисли за бъдещето си с отбора. Всичките ми играчи са изключителни професионалисти и се представят страхотно.”

На може би най-важния въпрос – дали той самият ще продължи да води Севиля, Хуанде Рамос бе лаконичен: „Нека първо да отпразнуваме Купата. Следващата седмица ще разговаряме.”