Бившият президент на Реал Мадрид Рамон Калдерон за пореден път атакува Флорентино Перес и Жозе Моуриньо. Този път гневът му бе предизвикан от решението на португалския специалист да провери дали феновете на „лос бланкос“ го подкрепят непосредствено преди дербито с Атлетико в събота.

Тогава Моуриньо излезе на „Сантяго Бернабеу“ около 40 минути преди началото на мача и обра овациите на привържениците по трибуните. Калдерон обаче остана силно възмутен от поведението му, защото смята, че показният ход е бил насочен повече към самия треньор, отколкото към клуба.

„Моуриньо винаги мисли първо за себе си, а едва след това тренира отбора“, сподели предишният силен човек в „кралския клуб“. „Той обаче не е виновникът в случая.“

„Виновен е президентът, който го доведе в Реал и му даде пълната власт“, допълни той.

„Това, което видях преди мача с Атлетико, бе покъртително и нелепо. Флорентино Перес просто изчезна, когато остави всичко в ръцете на треньора. Сега е просто кукла, която не върши нищо и няма интерес да покаже, че е президентът на Реал Мадрид“, завърши Калдерон.

Испанецът бе президент на клуба от 2006 до 2009 година, като именно той назначи Фабио Капело като наставник на клуба. Именно италианецът донесе последната шампионска титла в Мадрид, преди през миналия сезон Моуриньо да прекъсне доминацията на Барселона.