Президентът на популярния испански футболен отбор Реал Мадрид Рамон Калдерон посрещна в кабинета си кмета на София Бойко Борисов.

Босът на „белия балет” заяви на срещата си с кмета на София, че Бербатов е отличен футболист, но Реал не е преговарял за неговото привличане.

„Ние имаме чудесен отбор и сме доволни от футболистите си. Бербатов е отличен футболист и един от най-перспективните в момента”, сподели Калдерон.

Президентът на „кралете” поздрави бившия играч на Барселона Христо Стоичков. „Той е един от забележителните футболисти, въпреки че е носил екипа на най-големия съперник”.

Оказа се, че президентът на Реал Мадрид добре познава хобитата на Борисов и предложи приятелски мач между двамата. Обясни, че в отбора му няма българи, но след приятелската среща между него и Борисов може да го покани да играе за Реал Мадрид.

Борисов покани Калдерон на посещение в София, а президентът на Реал Мадрид прие радушно и обеща до 14 дни да посети българската столица. Двамата договориха и съвемстна благотворителна инициатива - посещение на домовете за сираци в София, на които фондация към Реал Мадрид ще дари рекламни материали - топки, фланелки.