Райо Валекано постигна много ценен успех с минималното 1:0 при гостуването на Райо Валекано от 18-ия кръг на Ла Лига. По този начин мадридският клуб запази живи шансовете си за спасение в Примера дивисион.

Райо Валекано поведе още в 1-та минута, когато Морено направи добър пробив отляво, след което пусна към Раул де Томас, който с едно изведе Алваро Медран сам срещу Жорди Масип, а той не пропусна да вкара.

Кеко отправи удар от дистанция в 60-та минута, но Столе Димитриевски спаси без особени проблеми.

Жорди Масип направи страхотно спасяване в 73-та минута, когато защитата на Валядолид изпусна Бебе и той отправи хубав удар, но вратарят на Валядолид бе на мястото си и отрази шута му.

Съдията Вега свири дузпа за Валядолид в 88-та минута, след като Ба спъна Дуйе Чоп в наказателното поле на Райо Валекано.

Мичел изпълни наказателния удар, но Димитриевски успя да спаси удара му.

В добавеното време на мача Райо Валекано можеше да стигне до по-убедителен успех, но опасният удар на Медран бе отразен от Масип.

Валядолид е четиринадесети с 21 точки, а Райо Валекано е предпоследен с 16 точки, но вече е с равни точки с първия отбор над чертата преди изиграването на останалите мачове от кръга.