Първодивизионните Кадис и Райо Валекано постигнаха победи в осминафиналите на турнира за Купата на Испания и продължават в следващата фаза на надпреварата.

Райо Валекано спечели като гост на Жирона с 2:1. Седмият в Ла Лига осъществи обрат срещу шестия в Сегунда Дивисион, след като домакините поведоха с гол на Бернардо Еспиноса в 26-ата минута на срещата. С две попадения на Серхио Гуардиола обаче Райо Валекано стигна до успеха.

20-годишният нападател изравни в добавеното време на първото полувреме. Пак той се разписа в 48-ата минута за 2:1 за гостите. В 71-ата минута уругваецът Кристиан Стуани пропусна дузпа за домакините.

В осмата минута на добавеното време Габри Мартинес от Жирона получи червен картон.

19-ият в подреждането на Ла Лига Кадис трябваше да мине през дузпи, за да се справи при гостуването си на Спортинг Хихон. В редовното време резултатът бе 0:0, а при дузпите Кадис надделя с 4:2 срещу 14-ия в Сегунда Дивисион.

Франсиско Виялба и Педро Диас пропуснаха първите две дузпи за домакините, а след това точни бяха Васил Кравец и Виктор Кампусано. За Кадис се разписаха последователно Алекс, Алваро Негредо, Алберто Переа и Сантяго Арсамендия.