Испанският Райо Валекано, който се бори за оставане в първа испанска дивизия, днес категорично отрече твърденията, че е участвал в уреден мач в неделя при загубата от Реал Сосиедад с 1:2.

Испанската лига започна разследване на този мач заради неоичайни залагания за този мач. Тази сутрин на пресконференция футболистите на Райо Валекано, треньорът Пако Хемес и президентът на клуба Раул Мартин Преса опровергаха категорично информацията на вестник Марка, публикувал различни съмнителни варианти за развитието на мача.

"На мача Реал Сосиедад - Райо пазарът на залаганията имаше ненормално поведение, но това не означава нищо", коментира пред радио Кадена Сер президентът на испанската лига Хавиер Тебас. Райо Валекано, който е на 19-то място във временното класиране с 35 точки, в неделя в мач от последния кръг на испанското първенство, трябва да победи Леванте и да се надява, че Хетафе /17-ти в класирането с 36 точки/ и Спортинг Хихон /18-ти в класирането с 36 точки/ няма да спечелят своите мачове./БТА