Отборът на Ейбар прекъсна негативната си поредица от четири поредни поражения в Ла Лига, като в 30-ия кръг си тръгна с 1:1 от гостуването срещу Райо Валекано. Гостите определено имаха късмет с резултата, след като завършиха мача с числено намален състав.

За хората на Хосе Луис Мендилибар тръгна много лошо още от самото начало. В 7-ата минута капитанът на Райо Роберто Трасхорас центрира чудесно от ъглов удар към близката греда, където централният защитник Зе Кастро стреля мощно с глава под сглобката зад Асиер Риесго – 1:0.

Противно на логиката Ейбар успя да изравни с единствения си точен шут за целия мач. За попаденито спомогна и дружната грешка на защитниците пред вратаря Йоел Отерино. В 37-ата минута трима от тях не успяха да се разберат кой да покрие Гонсало Ескаланте при наглед отчаяното центриране на Давид Хунка. В крайна сметка аржентинецът стреля необезпокояван с глава от 9-10 метра и не остави шансове за Йоел - 1:1.

До края на мача домакините опитаха всичко по силите си, като Мику изпусна удобен шанс през второто полувреме. Пет минути преди края Ейбар остана и с 10 души на терена, след като Йосип Радошевич си заработи втори жълт картон заради удар с лакът срещу съперник.

Равенството се запази и точката позволи на Ейбар да събере 37, с което остави Малага (36 т.) на 9-ото място. Райо Валекано остава 16-и с 27 точки – колкото има и 17-ият Хетафе, като първият под чертата тим на Гранда има с една по-малко и тепърва трябва да приме Еспаньол в своя мач от кръга.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS