Предпоследният в Ла Лига - Райо Валекано ("Райо" - Лъч на испански), намери пътя към третия си успех от началото на сезона. В гъстата мъгла над "Вайекас" момчетата на Мичел извоюваха много важен успех с 2:1 над Леванте в среща от 17-ия кръг на шампионата.

Райо на два пъти повеждаше в резултата - чрез автогола на Тоньо (23') и попадение на Раул Де Томас (67'), и, въпреки че съперникът веднъж се върна в мача - чрез Рубен Рочина (60'), победата остана в Мадрид.

Срещата се игра при много гъста мъгла, която цял ден се стеле над испанската столица.

Двубоят започна силно за домакините. Те бяха крайно амбицирани да постигат нещо в срещата и поведоха рано. В 23-ата минута Алекс Морено се отскубна технично от опеката на двама съперникови играчи и напредна в наказателното поле. Морено опита успореден на голлинията пас, а там бранителят на Леванте - Тоньо, си отбеляза автогол при опит да изчисти.

След час игра валенсианци все пак изравниха. Нападение отдясно на гостите позволи на капитана Хосе Луис Моралес да напредне в наказателното поле и да върне към точката на дузпата. Там Рочина бе останал сам и с левия крак, в обратния ъгъл на Димитревски, намери пътя към гола за 1:1.

7 минути по-късно обаче Райо видя светлината в непрогледната мъгла и стигна до успеха. Нова акция на Морено отляво му позволи да пусне остър пас към вратарското поле. Там Оясабал не се намеси ефективно и, вместо да улови кълбото, го постави точно пред Де Томас. Играчът на Райо, от своя страна, не се поколеба и от няколко метра донесе успеха на своите. В 71-та минута Коке вкара нов гол за Леванте, но той бе отменен поради засада.

След този успех мадридчани остават 19-ти, но вече с 13 точки. Леванте е 10-ти с 22 пункта след втората си поредна загуба (след тази от Барселона отпреди седмица - 0:5).

Райо Валекано – Леванте 2:1

1:0 Тоньо (автогол) 23‘

1:1 Рубен Рочина 60‘

2:1 Раул Де Томас 67'