Рафаел Бенитес очаква обаждане от Реал Мадрид, пише вестник „АС“. Испанският специалист е готов да сбъдне мечтата си и да поеме „белия балет“.

Според информацията от Реал Мадрид вече са провели разговори, както лично с Бенитес, така и с неговия агент Мануел Гарсия Килон.

Изданието твърди, че между двете страни има конкретна дата за старт на преговорите, като от Реал Мадрид искат бързо да получат конкретни отговори от Рафаел Бенитес.

Договорът на Рафаел Бенитес с Наполи изтича и е сигурно, че той няма да го поднови. Вече се спрягат заместници на испанеца в италианския клуб. Така реално Бенитес ще излезе без пари на президента на Реал Мадрид Флорентино Перес.

Рафа Бенитес отдавна мечтае да води Реал Мадрид. Той започва треньорската си кариера като наставник на дублиращия състав на "белия балет", но така и не стига до представителния отбор. След това изучава отблизо методите на Ариго Саки на Миланело.

Минава през пет испански отбора - Валядолид, Осасуна, Екстремадура, Тенерифе и Валенсия. С „прилепите“ печели на два пъти титлата в Примера дивисион (2001/02 и 2003/04), както и Купата на УЕФА през сезон 2003/04. Следва период в Ливърпул, където печели Купата на Англия (2005/06), Къмюнити Шийлд (2006), Шампионска лига (2004/05) и Суперкупата на Европа (2005). Начело на Интер печели Суперкупата на Италия и Световното клубно първенство през 2010 година. С Челси печели Лига Европа през сезон 2012-13. С Наполи завоюва Купата на Италия (2013/14) и Суперкупата на Италия (2014).