Старши треньорът на Реал Мадрид Рафаел Бенитес е инфомирал президента на клуба Флорентино Перес, че иска да подсили отбора си с нов халф и нападател.

Реал Мадрид със сигурност ще се раздели с бразилеца Лукас Силва, на когото се търси нов отбор. Той не успя да се наложи в „белия балет“, а времето му на „Сантиаго Бернабеу“ изглежда преброено.

Бенитес не е доволен от представянето на Каземиро и Асиер Ияраменди по време на подготовката, което ограничава неговите опции в халфовата линия до Лука Модрич и Тони Кроос. Именно заради това наставникът е настоял пред Перес за привличането на нов полузащитник.

Желаният от Бенитес полузащитник е Лукас Билия от Лацио. Другата опция пред „кралете“ е Матео Ковачич от Интер. Хърватинът обаче ще излезе по-скъпо на Реал Мадрид.

Рафаел Бенитес иска да вземе нов нападател, с който да увеличи опциите си в нападение. Треньорът желае в тима да бъде привлечен Фернандо Йоренте от Ювентус. По този начин 30-годишният нападател ще даде по-голяма дълбочина в състава на Бенитес.