Един от най-опитните футболисти в състава на Барселона Карлес Пуйол коментира оттеглянето на Тито Виланова от клуба. Бранителят призна, че това е бил неприятен момент за всички в тима, като разкри, че Виланова е помолил играчите да продължат да се борят за отбора.

Припомняме, че наследникът на Хосеп Гуардиола се оттегли от поста старши треньор, след като стана ясно, че трябва да продължи активно лечението си от рак. В края на миналата 2012-а година специалистът претърпя повторна операция от коварната болест, а в началото на тази година Виланова изкара дълъг период на лечение в Ню Йорк.

„Това са тежки новини, защото не става дума за това, че един треньор си тръгва, един приятел, а става дума за коварна болест. Човекът е най-важен. Ние помним как разговаря с нас, как ни помоли да се борим за клуба. Каза ни, че само така може да му помогнем, като се борим за екипа. Така и смятаме да сторим“, започна Пуйол.

„Сега се спрягат доста имена за треньорския пост. Мисля, че всеки доказал се специалист е достоен да застане начело на екипа. Важното е да оставим Субисарета и целия спортни-технически щаб да си свършат работата. Сигурен съм, че ще се спрат на най-правилната опция. Ние имаме изграден стил на игра и своя философия. Убеден съм, че се търси треньор с конкретни характеристики“, завърши Пуйол.