Италия може да печели мачовете си без да играе добре, но Испания трябва да се представи почти перфектно, за да отстрани световния шампион от Евро 2008. Така смята капитанът на Ла Фурия Карлес Пуйол.

„Притеснява ни всеки един аспект от играта на италианците,” заяви защитникът на Барселона на пресконференция преди утрешния полуфинал между двата тима на стадион „Ернст-Хапел” във Виена. „Те са световни шампиони и са един напълно завършен отбор. Опасни са на подобни форуми, защото имат психика на победители.”

„Такива мачове се решават в малките детайли, и затова ние трябва да сме напълно концентрирани през всичките 90 минути. Италия е силен тим и дори не трябва да играе добре, за да печели. Трябва да сме на най-доброто си ниво, за да го победим,” обясни бранителят.

Карлес Пуйол отбеляза още, че той и колегите му трябва да обърнат специално внимание на италианския нападател Лука Тони, въпреки че последният все още няма гол на Евро 2008:„Той е много важен играч и е отправната точка за целия отбор в атаката. Той не се е разписал все още, но винаги е опасен и трябва да го пазим зорко през целия мач, ако искаме да го спрем."