Бившият капитан на Барселона Карлес Пуйол е отказал възможността да се върне в родния си клуб като генерален мениджър на мястото на Пеп Сегура, който напусна през юли. Президентът на Барселона Хозеп Мария Бартомеу заяви, че през този месец е имал разговори и е отправил молба към къдрокосия централен защитник да се върне на "Камп Ноу", вече в ръководна роля.

Бранителят се превърна в истински любимец на местната публика със себераздаването си и лидерската роля в периода 1999-2014-а година. Но е отклонил предложението, без да става ясно дали е за постоянно, или само засега. 

"След като мислих по този въпрос достатъчно дълго, аз реших да не приемам офертата на клуба", написа в Туитър Пуйол. "Не беше никак лесно решение. Винаги съм казвал, че искам да се върна един ден на мястото, което чувствам като свой дом."

"Но няколко проекта, с които се занимавам и в които съм намерил себе си, ми пречат в момента да спра и да дам всичко от себе си в новата роля, както съм го правил винаги", казва още Пуйол. Ако беше приел, той щеше да работи в клуба заедно със спортния директор Ерик Абидал и директора на школата Патрик Клуйверт, и двамата негови бивши съотборници в Барса.