Капитанът на Барселона Карлес Пуйол даде пресконференция, след като разбра, че няма да може да играе на Европейското първенство през лятото. Защитникът пожела сам да обясни на медиите състоянието си, и разочарованието си от случилото се. Травма в дясното коляно спира Пуйол от участие на Евро 2012.

„Не знам дали това щеше да е последният ми шанс да играя на голямо първенство. Нямам намерение да се отказвам в операционната, когато реша да го сторя, ще е на терена,“ заяви бранителят.

„Има по-добри от мен, които заслужават да са на Европейското. Би било нечестно спрямо останалите. В Испания има добри защитници, така че няма причина за притеснение. Заложете на червено,“ посъветва бодро Пуйол.

Пуйол сподели, че е усетил болки в коляното едва след мача с Еспаньол:„Забелязах в неделя, затова в понеделник преминах на преглед, и лекарите ми казаха, че е най-добре да се оперирам.“ Възстановяването ще отнеме поне шест седмици.

Карлес Пуйол отписа Евро 2012, но иска да е в оптимална форма за началото на следващия сезон с Барселона. „Искам да се възстановя напълно, и да играя в още много големи мачове,“ завърши той.